Selecteer een pagina

Buitenschilderwerk

In eerste instantie wordt het buitenschilderwerk natuurlijk gedaan voor onderhoud en behoud van uw houtwerk maar ook zeker ter verfraaiing van uw woning. U kunt met een andere kleurstelling een heel ander uiterlijk geven aan uw woning.
De keuze daarin is ook sterk afhankelijk van de kleur van uw gevel.
Qua onderhoud is het verstandig om zoveel mogelijk in de lichte tinten te blijven omdat donkere tinten meer last hebben van de weersinvloeden doordat deze veel meer warmte opnemen.
Donkere tinten, vooral aan de zonkant, zullen dus sneller hun onderhoud nodig hebben.

Binnenschilderwerk

Meestal wordt het binnenschilderwerk aangepakt ter verfraaiing van een woning maar ook zeker ter bescherming van het houtwerk, wanden en plafonds. Dit geldt in het bijzonder voor de gevelkozijnen daar het schilderwerk aan de binnenzijde een grote invloed heeft op de houdbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid van het buitenschilderwerk. Slechte, niet afsluitende kitranden of beschadigingen aan de binnenkant zorgen er vaak voor dat vocht (condens) doordringt tot uw buitenschilderwerk.
Over het algemeen worden binnen meestal matte of zijdeglanzende producten gebruikt maar ook hoogglans kan een heel mooi effect geven, wij helpen u graag daarin een keuze te maken. Ook hanteren wij korting op het binnenschilderwerk in de wintermaanden.
Voor meer informatie hierover kunt ons mailen.

 

Wandafwerking

Een andere mooie wandafwerking dan muurverf is behang.
Vooral omdat met de talloze soorten behang een sfeer gecreëerd kan worden die met muurverf niet haalbaar zal zijn. Juist een combinatie van muurverf en behang is een hele mooie oplossing, waarbij de wanden dan in 1 of meerdere tinten geverfd worden. Ook glasweefselbehang wordt zeer vaak toegepast.
Mede omdat het de eigenschap heeft om scheuren en kleine oneffenheden in de ondergrond weg te werken, die daarna niet meer terug zullen komen.
Glasweefselbehang is bovendien in een grote diversiteit aan structuren te krijgen en kan na aanbrengen in elke willekeurige tint geschilderd worden. Zo zijn er tal van mogelijkheden om uw huis van een heel ander uiterlijk te voorzien, wij helpen u graag met het maken van een keuze.

.

Plafondafwerking

Over het algemeen wordt de watergedragen muurverf het meest gebruikt om plafonds weer een strak, fris en kleurrijk uiterlijk te geven. Wel is het belangrijk te weten welk product waarvoor gebruikt kan worden.
Vooral de ondergrond en de locatie spelen hierin een grote rol.
Zo is het bijvoorbeeld in de badkamer verstandig een hoogwaardige, vocht- en schimmelbestendige verf te gebruiken maar in de keuken juist weer een makkelijk afneembare verf in verband met aanslag en vet.

 

Kleuradvies

Kleur is één van de grootste beeldbepalers voor de buitenkant van uw huis. In uw interieur is kleur een echte sfeermaker.
Met de juiste kleurstelling creëer je een gezellig thuis, de juiste ambiance in een hotel of de optimale sfeer in een leeromgeving.
Om erachter te komen welke kleuren bij u en uw woning passen gaan wij graag met u in gesprek om uw wensen en behoeften duidelijk te krijgen.
Op basis daarvan kunnen wij u advies geven over de kleur die u in uw woning zou kunnen gebruiken.

.

Houtrot

Houtrot ontstaat vaak door gebreken als verkeerd geplaatst dubbelglas, beperkte ventilatie, dichtgezette neggekanten of overdadig gebruik van plamuur.
Het is daarom van groot belang deze gebreken in een vroeg stadium te herkennen.
Voor Speur Schilders is houtrot een speerpunt, onze mensen worden getraind op het herkennen van bouwkundige gebreken en gebruik van de juiste materialen. Hierdoor kunnen wij houtrot voor onze klanten uitbannen!
Allereerst maken wij met u een afspraak om bij u langs te komen. Tijdens die afspraak inspecteren wij het hout en stellen wij vast op welke manier en waar het hout hersteld moet worden.